Bellman, en dansk och en polack hade sökt jobb som brandmän. Brandchefen tog upp dem på tionde våningen i ett höghus. Så sa brandchefen att de skulle hoppa. Dansken hoppade och slog ihjäl sig, sedan hoppade polacken och slog ihjäl sig. Men Bellman stod kvar. Då sa brandchefen till honom: Du får jobbet! Ni ska jobba och inte slå ihjäl er.


En dansk, en finne och Bellman som skulle tävla om vem som kunde vara längsta tiden inne i en svinstia. Först gick dansken in, men efter en minut kom han ut och stönade: Grisen fes! Då gick finnen in efter två minuter kom han ut, grön i ansiktet och stönade: Grisen fes! Då var det Bellmans tur att gå in i svinstian. Efter tio minuter kom grisen ut och stönade: Bellman fes!


Bellman och en amerikan snackar. Amerikanen: -We've got Bill Clinton, Jonny Cash and Bob Hope! Bellman: -We've got Göran Persson, no Cash and no Hope!


Det var Bellman som stod och hoppade på ett gatubrunnslock och sa 23, 23, 23, 23, 23. Då kom en polis gående och frågade Bellman vad han gjorde. Sen frågade polisen om han fick prova. Polisen ställde sig på locket och började hoppa och sa 23, 23, 23, 23, 23. Då drog Bellman undan locket så att polisen föll ner i brunnen. Sen ställde sig Bellman igen på locket och hoppade och sa 24, 24, 24, 24, 24.


Bellman var med en finne och en lapp på en tur i svenska fjällvärlden. De kom till en älv, där de fann en roddbåt som de kunde ta sig över i. Det var bara ett problem. Båten kunde bara ta en person i taget. Hur skulle man nu göra? Jo, Bellman, som har en lösning på de flesta problemen, satte finnen på näsan och lappen på byxan och så rodde han över älven.


Bellman och en dansk och en finne skulle tävla om vem som hade den längsta flaggstången.
- Min flaggstång är så lång att den når upp till molnen, sa dansken.
- Min flaggstång är så lång att den når över molnen, sa finnen.
- Min flaggstång är så lång att den petar Gud i arslet, sa Bellman.


Det var en gång en häxa, ett troll, en smart norrman och Bellman som skulle tävla om vem som kunde ta sig ner från Eifeltornet fortast.
Häxan tog kvasten, trollet hoppade, norrmanen tog hissen och Bellman tog trapporna.
Vem vann? Bellman såklart.
Det finns inga häxor, troll eller smarta norrmän.


Bellman satt i en rabatt utanför en tågstation och sket. En vakt gick förbi och sa:
-Varför sitter du och skiter i rabatten?
-Det står ju på skylten där, sa Bellman och pekade på en skylt där det stod
Utnyttja SJ's Rabatter.


Bellman gick till drottningen och sa att han slog vad om femtio kronor att drottningen hade ett födelsemärke på vänstra skinkan. På det svarade drottningen: - Det var lättförtjänta pengar! Drottningen drog upp klänningen och drog ner byxorna. - Nu förlorade du femtio kronor Bellman! - Ja det gjorde jag, sa Bellman, - men kungen och jag slog vad om tusen kronor. Att drottningen skulle visa arslet för mig.


Det var en dansk, en tysk och Bellman som skulle gå över glödande kol utan att säga 'aj'. Först gick dansken. Men så fort han satt en foten på kolet sa han 'aj! aj! aj! aj! aj!'. Sen gick tysken, men resultatet blev likadant där. Han sa också direkt 'aj! aj! aj! aj! aj!'. Sen gick bellman, men han vann allt genom att säga 'oj! oj! oj! oj! oj! oj!'.


Det var en gång en tysk, en fransman och Bellman som var fast på en öde ö. En dag hittade tysken en oljelampa, när han gned den så kom det fram en ande. "Ni får en önskning var", sa anden och tysken önskade sig direkt hem till sin hemstad. Fransmannen önskade sig hem till sin fru och barn, vilket också hände. Nu var båda borta så det var bara Bellman kvar, och han kände sig så ensam att han önskade tillbaka tysken och fransmannen.


En finne, en dansk och Bellman. Skulle vara med i ett projekt som innebar att de skulle flyga upp till månen och stanna där i ett år. De fick ta med varsin sak från jorden, inget annat. Finnen tog med sig frun. Dansken tog med sig öl. Bellman tog med sig cigaretter. Efter ett år kom dom tillbaka till jorden. Finnen hade fått ett barn. Dansken var full. Bellman kom ut och sa: - Är det någon som har tändstickor?


Bellman, en tysk och en norsk skulle se vem som kunde fjärta en kork längst. Tysken fjärtade tretio meter och norsken fjärtade fyrtio meter. Så hämtade man korken och Bellman stoppade in den. Sen släppte han en enorm brakare och korken försvann! Efter en vecka stog det i tidningen: Kines skadad i huvudet av kork.


Bellman skulle uppför en backe med en tung skottkärra. När han var nästan uppe välte kärran och Bellman blev så arg att han svor. Just då kom en präst förbi och sa: - Om Bellman svär kommer han aldrig till himlen. Då sa Bellman: - Jag ska inte till himlen, jag ska bara uppför backen!


En gång ställde sej Bellman att pinka invid ett plank. Då kom en polis och fick se honom. Han sa: - Det där är mot lagen! Då sa Bellman: - Nej, det är mot planket!


En gång var Bellman på koloni och alla skulle sova i tält. Det var kallt, så Bellman gick till husmor och bad att få en extra filt. - Jag har bara en filt, sa husmor. Och den är det ett hål i. - Ett hål! sa Bellman. Det skiter jag i! - Då får du inte låna filten.
Kategorier
Bellman
Blandat
Fräckisar
Norgehistorier
Övrigt
Bellman